Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                     

          Minusta on sanottu, että olen vanhanakin nuori. Toivon, että tämä pitää paikkansa, sillä löysin taiteellisen tieni                            suhteellisen myöhään ja toivon sen jatkuvan kauan.

                     

         Teen pääasiassa keramiikka-lasi veistoksia, mutta käytän töissäni myös muita materiaaleja; puuta, rautaa ja kiveä        tai niitä kaikkia samassa työssä, jos ne luovat yhteensopivan kokonaisuuden. Minua kiehtoo se, kuinka eri materiaalit

tukevat toisiaan ja muodostavat yhdessä uuden ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. Mieleeni nousevat muodot ja kuvat ovat aina yhdistelmiä kahdesta tai useammasta materiaalista.

 

Kovien materiaalien vastapainona muotoni ovat usein pehmeitä ja pyöreitä ja ylöspäin, korkeuteen suuntautuneita.

 

Vaikka olen keraamikko, on lasi olennainen osa veistoksiani. Lasi on äärimmäisen kiehtova materiaali. Kirkas, hauras ja samalla kova. Värikäs, väritön, läpinäkyvä ja valoa läpäisemätön.  Lasin kauneus on ajatonta. Lasissa  kiehtoo se, kuinka valo läpäisee lasin ja saa teoksen ja sen värit väreilemään ja elämään säteiden myötä, kuinka teos muuttuu valon muuttumisen myötä.  Töissäni keramiikka on teoksen runko, johon lasi antaa ulottuvuuden valosta, avaruudesta ja ajattomuudesta.

 

Ideat nousevat mieleeni kuin ajatukset tai runot, jotka rakennan näkyviksi. Ideat synnyttää voimakas tunne, maisema, hiljainen hetki tai musiikki, rakkaat ihmiset, muistot, unelmat tai mikä vaan, mitä ympärilläni näen. Voisi ajatella, että kirjoitan ja runoilen savesta muotoja, jotka täydennän muilla materiaaleilla.

               

              

            I’m young even though I’m old – that’s what people say about me. I hope they are right, since I found my artist’s    path t a relatively mature age.

            My works are mostly sculptures and reliefs. Ceramic clay and weathered gray wood are the materials I use.

            In my sculptures, I usually combine different materials: clay, glass, metal, stone and wood. To give contrast to hard                      materials, the shapes are often soft and reaching up.

            Although I am a ceramic artist, glass is an essential part of my sculptures. What fascinates me about glass is the                          way light penetrates the glass, how the rays travelling through the work make the colors shine and glow, how the

            ever-changing light transforms the work. In my sculptures, ceramic forms the frame, and glass gives it a new                                dimension –       a dimension of space and timelessness.

            Shapes and structures occur to me, they come to my mind like thoughts or poems I then build into visible form.

            You  could say I write in ceramics, creating shapes that I complement with other materials.